Aduka Taruna – Pengkhianat Melayu Moden

January 28, 2010 at 2:09 am Leave a comment


Pengkhianat Melayu Moden adalah sememangnya label yang sesuai diberi kepada AT. Bukan niat hamba untuk mencelah dan menumpang populariti beliau, akan tetapi hamba rasa beliau sememangnya adalah seorang yang hanya inginkan kepopularan untuk diri sendiri sehingga beliau terjerat. Tindakan beliau dengan kata kata yang kurang ajar adalah satu penghinaan yang tak sewajarnya dihamburkan, bukan setakat terhadap seorang Sultan akan tetapi jika ianya ditujukan kepada saudara seagama yang lain pun, ia memang tidak wajar. Adakah sebagai seorang yang mengelarkan diri sebagai seorang pemerhati bebas, beliau layak untuk mengucapkan perkataan sedemikian. Apa yang beliau perhatikan? Yang nyata adalah beliau sekarang yang berada dalam pemerhatian. Terkurung dalam “Hotel Lima Bintang” ataupun nama yang syahdunya LOKAP. Makan nasi bungkus hasil dari ihsan pembayar cukai. Dan sekarang memang beliau popular, tapi popular sebagai anak melayu yang tak sepatutnya memijak kaki di tanah melayu.

erlihat ada satu komen dalam blog beliau yang mempertahankan beliau dan jua menyatakan bahawa Sultan Melayu sudah tidak releven. Berikut adalah petikan komen beliau:-

ibnu marzuki al firdaus says
Wednesday, January 27, 2010 10:19:00 PM GMT+08:00
“AT ada kah kamu melayu? bukan..”

buat apa jadi meLAYU, doh?

patutlah lembap nak mampos!

wakaka…

*p.s. 1) aku keturunan menyegar.
2) depa kata kita tak boleh hidup tanpa sultan. habis melaka & sarawak tuh apa kes? indon pun boleh survive! dasar bangang otak masih pakai keris untk bertahan, keldai untuk bergerak & burung merpati untuk berhubung BERBANDING pistol, kereta & HP…

Sumber : #mce_temp_url#

Ini sememangnya seorang lagi hamla yang tidak sedar diri. Kaum Melayu sekarang sudah hampir mengalami kepupusan identiti. Dan Institusi Raja adalah merupakan salah satu dari dahan utuh yang kita berpaut untuk mempertahankan maruah Melayu. Bila Raja diperlekehkan, maka seluruh kaum Melayu juga diperlekeh. Sebagai pemimpin kita, apa yang kita akan buat apabila Raja kita dihina. Semestinya kita akan melawan balik dan mengambil seruan untuk menghukum manusia jahat yang menghina pemimpin kaum kita.

Kita sudah ada undang undang bertulis yang menyatakan akan musibah yang menimpa mereka yang seperti AT. Biar undang undang dilaksanakan dan biarlah dia menanggung padahnya. Kalau diikutkan tahap kepanasan, buang negeri saja AT ni. Humban dia ke pulau terpencil di tengah lautan dan biarkan beliau hidup bersama spesis hidupan liar di sana. Kerana memang layak bagi seorang melayu yang tak mengenal asal usulnya untuk hidup bertemankan siamang!

Advertisements

Entry filed under: Uncategorized. Tags: .

Shamsiah Fakeh ~ Ratu Rimba Malaya~ Benarkah dia membunuh anaknya di hutan? Aduka Taruna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Member of:

JomLayan

BlogMalaysia.com

BloggerMelayu.com
January 2010
M T W T F S S
« Jun   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archives

Visitors

  • 8,504 hits

Ucapkanlah