Bila Chin Peng Balik Ke Malaysia~ Satu fantasi

June 21, 2009 at 1:04 am Leave a comment


Jika Chin Peng di benar pulang ke Malaysia.

Pasti akan ada resepsi sambutan yang berbelah bagi untuk Chin Peng. Semestinya pemimpin dan konco konco dari golongan yang menyokong dan memperjuangkan kepulangan Chin Peng akan berada di pihak yang akan menyambut kepulangan Chin Peng di KLIA. Dengan jambangan bunga untuk dikalungkan di leher Chin Peng setibanya beliau semula ke tanah Malaya. Mungkinkah Chin Peng akan membuat lakonan dramatik dengan bertindak sujud ke tanah KLIA dan mencium bumi?. Mungkinkah beliau akan mengaku mencintai tanah air yang pernah porak peranda selama berpuluh tahun dek keganasan gerombolan yang diketuai beliau.

Semestinya jua akan ada satu lagi golongan yang akan menganjurkan tunjuk perasaan dalam usaha membantah kepulangan ‘Algojo Besar Malaya’. Dan semestinya mereka akan bersifat emosianal dalam melaungkan ekspressi diri mereka. Mungkinkah FRU terpaksa dipanggil untuk meredakan mereka? (Gambar di bawah hanyalah sekadar hiasan)

Dan mungkinkah satu majlis resepsi diadakan di Hutan Belantara oleh bekas anggota PKM yang telah ‘pencen’ untuk menyambut kepulangan pemimpin agung mereka.

Dengan penuh nostalgia, mereka akan menyarungkan kembali pakaian seragam katak hijau mereka dan mencipta semula kem komunis di Templar Park untuk resepsi berkenaan. Dan mereka beratur dengan megah untuk menyambut Chin Peng dalam agenda pertama rasmi beliau sebaik pulang. Dengan bangga sekali pasti mereka akan mengadakan jamuan yang ber’menu’ monyet serta tupai panggang untuk mewujudkan kembali suasana dalam hutan yang menjadi kebiasaan mereka.


Tetapi akhirnya akan ada jua hadiah dari rakyat Malaysia yang menentang kepulangan beliau. Mungkinkah kita akan bingkaikan gambar di bawah. Gambar satria kita dari Bukit Kepong yang menjadi antara manifestasi unggul kekejaman komunis di Malaya.

Nota

Nukilan ini hanyalah satu andaian kosong yang semestinya tidak akan terjadi kerana pemimpin negara kita yang arif sudah dari awal menyatakan bahawa Chin Peng tidak akan sesekali dibenarkan pulang.

Advertisements

Entry filed under: Thoughts. Tags: .

SocialVibe Shamsiah Fakeh ~ Ratu Rimba Malaya~ Benarkah dia membunuh anaknya di hutan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Member of:

JomLayan

BlogMalaysia.com

BloggerMelayu.com
June 2009
M T W T F S S
« May   Jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archives

Visitors

  • 8,504 hits

Ucapkanlah